Premierul Nicolae Ciucă anunță verificări privind decontările pentru cazarea refugiaților ucraineni: Este păcat că în astfel de situații se folosește suferința unor oameni pentru beneficii care nu se cuvin


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, în județul Maramureș, că vor fi făcute verificări, dar și dacă e nevoie modificări ale legislației privind decontările pentru cazarea refugiaților ucraineni.

El a fost întrebat dacă nu este cazul să fie modificată legislația în condițiile în care s-au constatat mai multe situații în care unele persoane au încasat banii cuveniți refugiaților.

„Reglementarea este prevăzută în OUG care a fost emisă când a început criza din Ucraina. Din  OUG îmi aduc aminte că responsabilitatea privind gestionarea acestui aspect revine autorităților locale care au responsabilitatea să gestioneze aceste plăți”, a spus Ciucă.

El a arătat că vor fi făcute verificări.

„Este necesar ca în acest moment, probabil, în funcție de ceea ce se va stabili la nivelul guvernului, cu instituțiile și autoritățile responsabile,  să facem verificări și să analizăm acest cadru legal. Aveți toată încrederea că se vor face și verificările și modificările necesare pentru a ne adapta la situația nou creată. Este păcat că în astfel de situații se folosește suferința unor oameni pentru beneficii care nu se cuvin”, a spus Ciucă.

Reamintim că joi, Primăria Rădăuți a anunțat că, la cererea primarului Bogdan Loghin,  Cristina Nichiforiuc a demisionat atât din funcția de Administrator Public deținută în cadrul Primăriei, cât și din organizația PNL Rădăuți.

Potrivit comunicatului, aceeași situație a fost și în cazul lui Radu Munteanu, fost director al CSM Rădăuți care a demisionat din organizația PNL Rădăuți.

Cei doi sunt implicați într-un scandal legat de decontarea unor sume foarte mari de bani pentru cazarea unor refugiați ucraineni.


Intră acum și în grupul de