Flutur, după ședința coaliției de guvernare anunță creșterea pensiilor cu 12,5 la sută și menținerea prețurilor plafonate la energie până în 2025: Mă bucur că am contribuit și eu aici la lucruri cruciale pentru populație


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava, a anunțat că negocierile din coaliția de guvernare s-au stabilit măsuri atât pentru pensionari cât și pentru plafonarea prețurilor la energie.

„În seara aceasta am obținut o serioasă victorie pentru pensionari, majorarea punctului de pensie cu 12,5 % pentru toate pensiile, iar cei cu pensii mici vor mai primi ajutoare pe energie și pe hrană, care, în medie înseamnă încă 3- 3,5% începând cu 1 ianuarie 2023!”, a declarat Flutur.

El a precizat că numărul pensionarilor în România este de 4,7 milioane, din care cu pensii sub 1500 lei sunt 2,3 milioane, iar cu pensii între 1.500-2.000 de lei sunt încă un milion.

„Așadar, cei cu pensii mici pot primi majorare cu tot cu tichete care poate ajunge la 20% lunar. PNL a avut un rol fundamental în aceste majorări”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că în aceeași ședință s-a discutat forma finală a Ordonanței pe Energie care stabilește că până în 2025 se plafonează prețul, păstrând prețul actual.

Totodată, a spus Flutur, sunt incluse între entitățile protejate și familiile cu mai mulți copii, se introduc și operatorii de utilități publice sau unitățile de cult.

„Asta înseamnă stabilitate în aceste vremuri și mai multă siguranță atât la populație cât și la agenții economici! Mă bucur că am contribuit și eu aici la lucruri cruciale pentru populație!”, a transmis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de