Gheorghe Flutur anunță programul manifestărilor de Ziua Bucovinei care includ și un moment la Mitocu Dragomirnei, fosta localitate de graniță între Bucovina și vechiul Regat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că săptămâna viitoare debutează cu marcarea Zilei Bucovinei, când CJ Suceava va organiza mai multe evenimente, unele fiind în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava.

Astfel, luni, 28 noiembrie, de la ora 09:00, la Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava, va avea loc o ședință solemnă cu ocazia Zilei Unirii Bucovinei cu Țara, ocazie cu care președintele Gheorghe Flutur va da citire Declarației de Unire și va înmâna diplomele de cetățean de onoare unor personalități aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, precum și unor sportivi suceveni performeri mondiali.

Vor primi titlul de cetățean de onoare al județului Suceava Monica Terteliu-Băițan și Roxana Filip, medici în cadrul Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și conf. univ. dr. Andrei Lobliuc de la Universitatea „Ștefan cel Mare” , precum și sportivii suceveni Geanina-Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Andrei Cîmpan, Ionela-Livia Cozmiuc, Maria-Magdalena Rusu și Maria Tivodariu.

Ulterior va fi organizat un ceremonial de depunere de jerbe de flori la bustul lui Iancu Flondor din zona Palatului Administrativ și se va dezveli bustul generalului Iacob Zadik, încă o personalitate care a avut un rol important în Unirea Bucovinei cu România.

Începând cu ora 11:00 se va inaugura Monumentul „Turnul Unirii” de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Suceava, un moment unic coordonat de preotul Viorel Ioan Vârlan.

La ora 13:00 președintele Flutur va participa la un eveniment organizat la Mitocu Dragomirnei, fosta localitate de graniță între Bucovina și vechiul Regat.

Tot de Ziua Bucovinei, la ora 15:00, în cadrul unui eveniment va premia elevi din învățământul preuniversitar din județul Suceava, ocazie cu care va avea loc si un program artistic susținut de elevii Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

La ora 18:00, alături de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, Gheorghe Flutur va participa la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun, situat în centrul municipiului, ocazie cu care va avea loc și un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava.

De Ziua Națională a României, 1 Decembrie, conducerea CJ Suceava va participa la ceremonia militară și religioasă organizată în Piața Tricolorului din centrul municipiului Suceava, începând cu ora 12:00.


Intră acum și în grupul de