Gheorghe Flutur: Ridicarea MCV dă șanse mari de aderare a României la Spațiul Schengen


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava, a declarat, marți, că decizia Comisiei Europene de încheiere a MCV pentru România înseamnă șanse mari pentru o decizie pozitivă în ceea ce privește intrarea în Spațiul Schengen.

„Suntem în zodia veștilor bune pentru România, vreau să salut și eu încheierea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). De când am intrat în Uniunea Europeană am fost monitorizați în domeniul statului de drept și al justiției. Astăzi, acest mecanism s-a încheiat pentru că România și-a făcut temele așa cum trebuie. Este o notă bună pentru Guvernul liberal Ciucă, pentru Ministerul Justiției și ministrul Cătălin Predoiu care sau implicat direct pentru îmbunătățirea legislației în domeniul justiției și astfel contribuie substanțial la parcursul european al României”, a spus Flutur.

El și-a exprimat convingerea că ridicarea MCV dă șanse mari de aderare a României la zona Schengen și, că, la fel, un ministru liberal de Interne, Lucian Bode, a luptat și luptă pentru atingerea acestui obiectiv.

„Sunt mândru că fac parte din acesta echipă liberală care în aceste zile scrie istorie pentru România. Trebuie să subliniez și să apreciez întregul efort al Coaliției de guvernare, a europarlamentarilor și parlamentarilor români care au dat dovadă de solidaritate”, a concluzionat Flutur.


Intră acum și în grupul de