Gheorghe Flutur anunță investiții de 13 milioane de euro în creșterea gradului de securitate și siguranță pe Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, semnarea contractului de 13 milioane de euro pe POIM pentru creșterea gradului de securitate și siguranță pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava.

„Contractul a fost semnat de Aeroportul Suceava cu Ministerul Transporturilor și are în vedere construirea unui drum perimetral de peste 6 km, a unui gard inteligent de protecție, dotarea cu aparatură de securitate de ultimă generație, dar și cu utilaje de deszăpezire și de stingere a incendiilor”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a subliniat că această finanțare pentru lucrări de creștere a gradului de securitate și siguranță aeroportuară vine pe lângă investițiile CJ Suceava de construcție a Terminalului 2 și pregătirea pentru construirea Terminalului 3, de extindere a parcărilor și construcția unui nou drum între Aeroport și municipiul Suceava.

„Toate acestea vor face să crească gradul de atrativitate a aeroportului nostru în următorii ani. Anunț în premieră că la Comisia de industrii din Parlament a trecut amendamentul privind plafonarea costului energiei electrice și pentru aeroporturile din subordinea Consiliilor Județene”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de