Subprefectul Cristian Șologon anunță că joi vor fi detonări la versantul de la Holda de pe DN 17 B


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava Cristian Șologon, responsabil cu monitorizarea lucrărilor de stabilizare a versantului de pe DN 17 B de la Holda, a anunțat, că joi vor fi efectuate lucrări de detonare a versantului.

Șologon a spus că DRDP Iași a informat participanții la trafic că joi,  24 noiembrie 2022, între orele 11:00 – 16:00, vor fi executate lucrări de curățare a versantului de materialul detritic prin detonare și rânguire. Lucrările vin ca urmare a emiterii ordinului de începere pentru contractul „Asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru punerea în siguranță a obiectivului de pe DN 17B, km 44+050 – km 44+260”.

Pe sectorul de drum amintit, la sfârșitul lunii august a.c. s-au reactivat alunecările de teren, cu prăbușiri masive de material pietros pe corpul drumului, ceea ce a condus la închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule.

Astfel, considerând că siguranța participanților la trafic este primordială, se  recomandă folosirea rutelor alternative avute la dispoziție, respectiv pentru trafic ușor: Transrarău – DJ 175A și pe drumul județean ce face legătura între DN 17, Frasin și Holda (DJ 177A), iar pentru traficul greu: traseul delimitat de drumurile naționale DN 17B, DN 17, DN 15C, DN 15B, între Vatra Dornei – Spătărești – Broșteni, sub rezerva unei restricții de tonaj de 30 t pe DN 15B.


Intră acum și în grupul de