Lucian Harșovschi a semnat contracte pe P.N.R.R. pentru reabilitarea a clădirii Domeniului Public și a cantinei de ajutor social și anunță că s-a aprobat reabilitarea Blocului Lamă și a CN „Mihai Eminescu”


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că a semnat, joi, la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență două contracte pe PNRR privind creșterea eficienței energetice clădirii principale a Domeniului Public și clădirii cantinei de ajutor social.

El a spus că proiectele vin în completarea celor șapte contracte semnate deja pe Componenta 5 – Valul Renovării, runda I.

Potrivit acestuia, valoarea contractelor este de 2.250.531,44 lei cu TVA, iar valoarea tuturor proiectelor semnate până în prezent este de 106.206.936 lei cu TVA.

„M-am interesat și de stadiul celorlalte proiecte depuse și vestea bună este că, tot pe C5, alte două contracte au fost aprobate. Cei 143 de suceveni care locuiesc în blocul P de pe Bd. 1 Mai, nr.2, cel vizavi de primărie, (blocul lamă), vor beneficia, cu costuri zero, de renovarea energetică a acestuia, de unde, cu siguranță vor dispărea afișele cu “Atenție, cade tencuiala!”.Cel de al doilea proiect vine în sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, prin creșterea eficienței energetice a colegiului”, a arătat viceprimarul.

Harșovschi a menționat că creșterea eficienței energetice a clădirilor se realizează prin lucrări precum: izolare termică pentru fațade, termo-hidroizolare acoperișuri, soluții de ventilare naturală, modernizarea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate și înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, scopul fiind cel de a reduce consumurile energetice din surse convenţionale.

Viceprimarul a mai anunțat că pe Componenta 10 – Fondul Local, urmează a fi semnat și proiectul “Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I” – valoare acestuia este de 114.483.148,06 lei cu TVA, prin care sunt cumpărate 50 de autobuze electrice.


Intră acum și în grupul de