Consiliul Județean Suceava a aprobat începerea proiectării drumului de mare viteză Suceava-Botoșani. Flutur: Această autostradă deschide o perspectivă foarte puternică zonei Suceava-Botoșani


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, joi, finanțarea Studiului de fezabilitate pentru realizarea drumului de mare viteză Suceava-Botoșani, proiect care va fi coordonat de Consiliul Județean Suceava în cadrul asocierii cu CJ Suceava și primăriile Suceava și Botoșani.

„Ne asumăm să implementăm un proiect important, prelungirea Autostrăzii A 7 pe Suceava-Botoșani”, a spus Flutur.

El a menționat că la începutul anului CJ Suceava s-a asociat cu CJ Botoșani și primăriile Suceava și Botoșani pentru proiecte mari, iar unul este prelungirea Autostrăzii A 7 pe ruta Suceava-Botoșani.

Acest tronson de autostradă va avea o lungime de 19,5 kilometri și va lega centura municipiului Botoșani din zona Pădurii Baisa cu nodul de autostradă de la Plopeni.

„Leagă centura Botoșani cu nodul de autostradă”, a spus Flutur.

El a menționat că pe Autostrada A 7 a fost stabilită varianta finală pe tronsonul Pașcani-Suceava, fiind descărcări în zona aeroportului, pe DN 29.

„Este important să avem documentația făcută să putem merge la finanțare”, a spus Flutur care a menționat că la fel ca în cazul centurii de la Gura Humorului se câștigă timp menționând că la variantei de ocolire Gura Humorului documentația este aproape gata, iar dacă se lăsa proiectul în gestionarea CNAIR mai dura un an.

„Această construcție în regim de autostradă deschide o perspectivă foarte puternică. Distanța Suceava-Botoșani  va fi la 10-15 minute cu mașina”, a spus Flutur.

El a arătat că zona are peste 300.000 locuitori și devine un pol de dezvoltare care ar putea fi luat în calcul la fel ca Iașiul.

„Va fi o zonă dinamică de dezvoltare între Suceava și Botoșani. Pot fi multe investiții dacă ai infrastructura de transport rapid”, a spus Flutur care a spus că va putea fi aplicat modelul de dezvoltare Timișoara-Arad sau Galați-Brăila.


Intră acum și în grupul de