Șoferul oprit cu 23 de focuri de armă este cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului și distrugere


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 51 de ani din comuna Șcheia care a fost reținut după o urmărire și după ce s-au tras 23 de focuri de armă este cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și distrugere.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că, sâmbătă dimineața în jurul orei  05:20,  un echipaj de ordine publică din  cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia-Poliția Municipiulu Suceava, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Șcheia a observat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Suceava despre al cărui conducător auto existau date ca a consumat băuturi alcoolice.

 Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, dar șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de circa 4 kilometri pe mai multe străzi din comuna Șcheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns într-o intersecție principală din Suceava, conducătorul auto a frânat brusc, iar polițiștii au coborât din autospeciala de poliție pentru a-l intercepta.

„Conducatorul auto a efectuat însă o manevră de mers cu spatele și a pornit din nou în viteză, moment în care cei doi polițiști au făcut uz de armă trăgând în anvelopele autoturismului, fără să se pună în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri”, a menționat comisar șef Ionuț Epureanu.

El a precizat că un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Șoferul, un bărbat de 51 ani din comuna Șcheia a fost extras din vehicul, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat.

În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul este posesor de permis de conducere valid.

În aceast caz a fost întocmit dosar penal pentru distrugere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și pentru dispunerea măsurilor legale față de conducătorul auto, a mai spus comisar șef Ionuț Epureanu.


Intră acum și în grupul de