Gheorghe Flutur, de Ziua Bucovina: Să iubiți Bucovina! Trebuie să luptăm pentru ea în fiecare zi! Mulți ani de zile de Bucovina s-a vorbit în șoaptă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, la Ședința Solemnă a Consiliului Județean Sucaeva că pentru Bucovina trebuie luptat în fiecare zi și a anunțat că va face o întâlnire a tuturor entităților care au avut curajul să includă numele Bucovina în numele lor.

„Vă adresez în continuare un îndemn și o încurajare: Să promovați și să iubiți Bucovina! Eu cred că vă întâlniți de fiecare dată cu această mândrie, cu această apreciere, uneori chiar și cu invidie despre Bucovina Noastră dragă. Trebuie să luptăm pentru ea în fiecare zi!”, a spus Flutur.

El a arătat că poate să se vorbească mai mult de Bucovina nu strică.

„O facem de ani de zile cu fel de fel de programe, dar să o faceți și dumneavoastră oriunde veți fi și fiecare dintre noi. Nimic nu este prea mult.Noi avem foarte multe evenimente, programe. Mă gândeam dacă nu ar trebui să adunăm cândva pe toți cei care au în numele lor brand-ul Bucovina. Se numesc într-un fel sau altul legat de Bucovina pentru că și asta este o formă de apreciere. De la firme, societăți comerciale, ONG-uri, organisme de mass-media și așa mai departe care au avut curajul să promoveze prin numele lor Bucovina”, a spus Flutur.

El a arătat că a fost o perioadă când despre Bucovina se vorbea în șoaptă.

„Știți foarte bine. Despre Bucovina mulți ani de zile s-a vorbit în șoaptă de parcă era un fel de ilegalitate, de parcă supărăm pe cineva. Spun astăzi că încă sunt nemulțumit că atunci când se vorbește despre meteo, se vorbește de Maramureș, Crișana și Banat și nu se vorbește de Bucovina. Mie mi se pare o nedreptate, că Bucovina tot provincie istorică este. Trebuie să facem mai mult să se vorbească de Bucovina inclusiv la meteo”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de