Poliția de Frontieră Suceava: Se constată o creștere a numărului de camioane care se prezintă pentru efectuarea formalităților de frontieră


Intră acum și în grupul de

Poliția de Frontieră Suceava a anunțat că în perioara minivacanței de 1 Decembrie aproximativ 500 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Sursa citată precizează că, în prezent, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

„O situaţie specială se înregistrează la traficul pentru automarfare. În această perioadă, se constată o creștere a numărului de camioane care se prezintă pentru efectuarea formalităților de frontieră, înregistrându-se un timp de așteptare ridicat pentru acest tip de autovehicule. Polițiștii de frontieră suceveni au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare”, menționează Poliția de Frontieră Suceava.

Totodată, se reamintește că pentru ieșirea din țară a automarfarelor trebuie îndeplinite cumulativ toate celelalte condiții și trecute celelalte controale care intră în atribuția altor instituții, independent de cea a Poliției de Frontieră.

Poliția de Frontieră Suceava mai anunță că au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere de la nivelul județului Suceava.

STPF Suceava recomandă consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei.


Intră acum și în grupul de