Adjunctul șefului Vămii Cernăuți suspectat de luare de mită pentru a facilita transporturile de cereale și alte mărfuri


Intră acum și în grupul de
Sursa foto:bucpress.eu

Locuința şi locul de muncă al adjunctului șefului Vămii Cernăuți au fost percheziționate, acesta fiind suspectat de luare de bani și riscă până la șase ani de închisoare.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei citat de Bucpress.eu, conducerea Vămii Cernăuți și altor două birouri vamale sunt suspectate de luare de mită pentru întocmirea documentației transporturilor de cereale și altor mărfuri.

Astfel, oficiali de rang înalt de la Vămile Kiev, Lvov și Cernăuți ar fi promis reprezentanților companiilor agricole vămuirea fără probleme a transporturilor de produse agricole care urmau să fie exportate în țări ale Uniunii Europene.

Totodată, aceștia sunt acuzați că au cerut bani și de la antreprenorii care importau în Ucraina bunuri ce urmau să fie vândute în rețelele comerciale din țară.

Potrivit comunicatului Serviciului de Securitate, zilnic oficialii de rang înalt primeau câteva sute de mii de grivne, iar în cazul în care antreprenorii refuzau să plătească, erau create obstacole artificiale cu refuzuri birocratice în timpul procedurilor vamale privind transportarea produselor.


Intră acum și în grupul de