Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au dat naștere proiectului „Humorul cu carte, arte și imagini”


Intră acum și în grupul de

Debordând de creativitate și pasiune, elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au pus pe pânză lumea lor. Într-un sincretism deosebit, fotografii, artiștii plastici și scriitorii, împreună cu profesorii îndrumători, au dat naștere proiectului „Humorul cu carte, arte și imagini”.

Astfel, în cadrul  celei de-a XLII ediții a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” organizat în perioada 1-3 decembrie 2022, au avut loc trei evenimente ce au marcat un moment important în viața Colegiului „Alexandru cel Bun”.

În primul rând, membrii Clubului de Fotografie CAB au realizat o expoziție cu titlul ,,Gura Humorului de la oraș la stațiune turistică”, în care au surprins atmosfera unor timpuri demult apuse, împletită cu aerul modern al zilelor noastre. De asemenea, elevul Lucian Hojbotă, din clasa a 11-a A, a lansat volumul de poezii ,,plapumă de iod”, care se dovedește a fi o adevărată inspirație pentru fiecare dintre sufletele și mințile ce îl ascultă. Nu în ultimul rând, elevii de la Clubul de Arte Vizuale CAB au realizat un vernisaj de artă cu tematică autumnală, în care formele și culorile se îmbină curajos, relevând viziunea fiecăruia dintre ei. Le mulțumim domnilor profesori Florin Batîr, Ortenzia Gotcu și George Checheriță pentru călăuzire, și îi felicităm pe toți cei implicați în realizarea lucrărilor!

În încheiere, elevii au avut onoarea de a participa la un Masterclass susținut de conf. univ. dr. Victor Velculescu și de artistul vizual Ilie Bumbac. Cei doi au împărtășit din pasiunea pe care o au și vasta experiență în domeniul artistic, prezentând și analizând, de la fotografii artistice și jocuri de umbre, până la fotografii de război. Această întâlnire a reprezentat un adevărat prilej de cunoaștere și autocunoaștere, membrii Clubului de Fotografie rămânând profund impresionați și luând cu ei mai departe curajul și inspirația invitaților noștri.

Principalii parteneri ai evenimentului au fost Primăria Gura Humorului și Centrul Cultural Gura Humorului, care au asigurat finanțarea și buna desfășurare a proiectului.

Dacă vă doriți să fiți inspirați, provocați, sau dacă sunteți curioși să priviți lumea prin ochii adolescenților de astăzi, sunteți invitați să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Cluburilor de Fotografie și de Arte Vizuale CAB.

Flutur Mihnea-Viorel,

Președinte al Consiliului Elevilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de