Explozia din Burdujeni| Prefectul Moldovan spune că locuințele oferite evacuaților de Primărie sunt nelocuite, vor fi branșate la energie electrică în regim de urgență și se va asigura și mobilier necesar. El a anunțat o colectă de bani și produse pentru sinistrați


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, luni, că cele 16 locuințe puse la dispoziție de Primăria Suceava sunt nelocuite și că vor fi branșate la energie electrică imediat ce familiile sinistrate în urma exploziei din blocul din Burdujeni o vor solicita.

„În urma analizei administrației publice locale, la nivelul Primăriei Municipiului Suceava sunt 16 locuințe care pot fi acordate acestor persoane sinistrate în orice moment și se vor identifica spații de cazare pentru alte 12 familii la hotelurile din zonă, cheltuielile fiind asigurate de administrația locală în situația în care aceștia o vor solicita”, a spus prefectul.

El a menționat că, mai mult, administrația locală și-a luat angajamentul de a discuta cu fiecare familie în parte luându-se în calcul opțiunea acestora în privința cazării.

Potrivit prefectului, o serie de persoane și-au găsit adăpost în sânul familiilor sau în alte locații.

„Administrația locală și-a luat angajamentul pentru branșarea la curent a celor 16 locuințe aparținând Primăriei care sunt puse la dispoziția familiilor evacuate”, a mai spus Moldovan.

Prefectul a menționat că din discuțiile cu primarul Ion Lungu cele 16 locuințe în sistem ANL nu sunt locuite și că dacă familiile evacuate vor să se mute se poate face branșarea în regim de urgență.

Alexandru Moldovan a adăugat că din discuția cu primarul a înțeles că vor fi oferite utilitățile de strictă necesitate în aceste 16 locuințe.

„Ne vom mobiliza pentru a le asigura și elemente de mobilier”, a spus prefectul.

Până în prezent niciun reprezentant al familiilor evacuate nu au solicitat să le fie pusă la dispoziție o locuință, dar pentru că informațiile de la Inspectoratul de Stat în Construcții arată că blocul respectiv nu va putea fi locuit o perioadă lungă de timp, municipalitatea suceveană este pregătită să ofere aceste locuințe, a arătat Alexandru Moldovan.

„Intenționăm să deschidem un cont de donații pentru aceste 26 de familii care trec printr-un moment extrem de dificil al existenței lor. Voi fi primul care voi dona bani aici și cu sprijinul ISU Suceava, dacă cineva din municipiul Suceava, din județul Suceava consideră că poate să ajute cu alimente sau îmbrăcăminte vom pune la dispoziție elementele logistice”, a mai declarat prefectul de Suceava.


Intră acum și în grupul de