Incendiul de la pensiunea din Mălini a fost inițiat de la un cablu electric defect și a fost stins în aproape 5 ore


Intră acum și în grupul de

Incendiul care a afectat luni seara o pensiune agroturistică din Mălini a fost generat de un cablu electric defect, potrivit concluziilor echipei ISU Suceava care a cercetat cauza probabilă de izbucnire a incendiului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a precizat că s-a stabilit că cel mai probabil, cauza de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect.

Incendiu, care a fost anunțat luni seara a fost lichidat marți la ora 2:00 după o intervenție de aproape cinci ore a pompierilor care au acționat cu zece autospeciale de stingere.

Incendiul a afectat circa 300 de mp din acoperișul Pensiunii „La Filuță” din Mălini.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, din fericire, în momentul izbucnirii incendiului nu era nicio persoană cazată în pensiune.

După ce au localizat incendiul, pompierii militari au îndepărtat învelitoarea din tablă pentru a căuta focare ascunse și a lichida incendiul.  

În incendiu au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, camerele de locuit apartamentele de la mansardă și alte bunuri din interior. S-au degradat elemente de tâmplărie, finisajele interioare, instalația electrică, pardoselile și tavanele.


Intră acum și în grupul de