Un calup de TNT, un cartuș de AK 74, dar și fiole cu morfină, depistate în Vama Siret asupra a trei persoane îmbrăcate militar cu pașapoarte spaniole


Intră acum și în grupul de

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au depistat elemente de muniție și substanțe dopante cu grad de mare risc, anunță Autoritatea Vamală Română.

Potrivit unui comunicat de presă, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcția Regională Vamală lași, au identificat, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare  în  țară, mai multe bunuri ascunse,  în  vederea  sustragerii acestora de la vămuire.

Astfel, a fost găsit un calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripție în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de inițiere, cu dimensiunile 10/5/ 5,5 cm, o cutie cu 3 fiole cu substanță  lichidă cu inscripția morfină, soluție injectabilă, 10mg/ml, de 1 ml și un cartuș letal 5,45/ 39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74.

„Bunurile au fost reținute de la trei persoane, echipate în haine militare, având pașapoarte emise în Spania. Bunurile au fost predate organelor de cercetare competente, în vederea continuării cercetărilor”, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de