Lungu anunță că se vor asfalta 30 de străzi de pământ din municipiu cu un credit de 10 milioane de euro angajat de Primărie


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că va cere Consiliului Local Suceava să aprobe angajarea unui credit de zece milioane de euro pentru asfaltarea unui număr de 30 de străzi de pământ din oraș.  

„Din păcate, cei de la Uniunea Europeană ne consideră foarte evoluați. Nu sunt bani deloc pentru infrastructura de drumuri, de parcări. E un lucru foarte delicat și dezamăgitor pentru noi. Având în vedere că încă avem străzi de pământ în municipiul Suceava nu văd altă solție decât de a angaja un credit de 10 milioane de euro cu care să reabilităm 30 de străzi de pământ. Dintre acestea 15 sunt în cartierul Burdujeni, șapte în zona centrală, cinci în Ițcani și trei în Zamca”, a spus Lungu.

El a arătat că vor fi incluse la modernizare străzile Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Ștefan Luchian, Eternității, Pct. Panaiteanu, Fagului, Nicolae Grigorescu, Alunului, Anton Holban, Traian Popovici, Pct. Romeo Calancea, Plevnei, acces Tiberiu Popeia, acces Victor Babeș  din Burdujeni-sat zona Laniște.

În zona centrală vor fi modernizate străzile Zimbrului, Tudor Ștefanelli, Solidarității, Emil Cioran, Petru Comarnescu, Ștefan Dracinschi și Nicolae Titulescu.

În cartierul Ițcani vor fi incluse în proiect străzile 28 Noiembrie, Decebal, Vasile Lupu, Dragomirna și Epaminonda Bucevschi.

În cartierul Zamca se vor moderniza străzile Mihail Kogălniceanu, Petuniilor și Șt. O. Iosif.

 Primarul a spus că se vor realiza documentațiile necesare urmând ca în Consiliul Local să fie aprobați indicatorii tehnico-economici astfel încât să se poată reabilita aceste străzi.

„Vrem să luăm un credit să asfaltăm străzile de pământ pentru că discutăm de civilizație, discutăm de oameni care trăiesc la oraș și încă au străzi de pământ”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de