Ion Lungu dezamăgit după ce Primăria a cheltuit un milion de euro pentru extinderea aducțiunii de gaz în Burdujeni-sat: S-au racordat doar 161 de locuințe


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a deschis, miercuri, robinetul conductei de gaz natural care alimentează străzile din cartierul Tineretului, arătând că proiectul de extindere a rețelei de gaze naturale din zona Burdujeni-Sat și Tineretului a fost finalizat.

„Am finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan pe 30 de străzi din cartierul Burdujeni -sat și Tineretului”, a spus Lungu care a mulțumit firmei Test Prima pentru că a fost o lucrare grea și delicată.

El a arătat că lipsa de personal calificat pentru asemenea lucrări este la nivel național, dar a subliniat că firma suceveană a reușit să scoată la capăt această lucrare importantă.

Potrivit primarului, a fost realizată o rețea de 27,83 de kilometri din care 22,8 kilometri în Burdujeni-sat.

Lungu a spus că lucrarea a costat 4,84 de milioane de lei, respectiv un milion de euro.

„Din păcate o spun și cu durere în suflet: noi am făcut acest efort, dar din 982 de locuințe în Burdujeni-Sat astăzi sunt racordate 161 de locuințe, ceea ce înseamnă 16,39 la sută”, a spus Lungu.

El a amintit că această situație este înregistrată în condițiile în care Primăria acordă 5000 de lei pentru realizarea branșamentelor la rețea, dar a recunoscut că mai e o problemă ce ține de birocrație, fiind necesare foarte multe documente, proiecte, avize, care descurajează pe cei care ar dori să se branșeze la rețea.

Lungu a recomandat sucevenilor din aceste cartiere să se branșeze la gazul natural, subliniind că nu sunt obligați să și consume dacă aceștia consideră că prețul e prea mare.

„Am făcut un efort și e bine ca oamenii să se branșeze la gazul metan mai ales în condițiile în care Primăria dă acest sprijin financiar”, a concluzionat Lungu.


Intră acum și în grupul de