Acasă Actualitate Ion Lungu nu se lasă, iar după avizarea OMD Suceava-Orașul Cetății de...

Ion Lungu nu se lasă, iar după avizarea OMD Suceava-Orașul Cetății de Scaun anunță că va monta anul viitor Roata Panoramică: Avem multe proiecte pe linie de turism, inclusiv cu Roata Panoramică


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că Suceava este primul oraș care are avizat Organizația de Management a Destinației pentru că a făcut aceste demersuri încă dinaintea apariției legislației în domeniu și că își propune o revitalizare a activității turistice, incluzând și montarea unei roți panoramice.

„Am facut demersuri pentru Organizația de Management a Destinației înainte de a fi domnul Cadariu ministru. Asta nu înseamnă că nu-i mulțumesc pentru sprijin, dar să nu se înțeleagă greșit că am mers noi de la Suceava și cu intervenții la ministru și ne-a dat nouă primii. Nu! Noi deja am făcut documentația pentru OMD, iar când s-a dat legislația în vară am reluat-o. Sună și bine: Suceava-Orașul Cetății de Scaun”, a spus Ion Lungu.



El a subliniat că este încrezător în strategia de turism a municipiului Suceava.

„Cred că turismul poate să fie una dintre activitățile  economice ale municipiului Suceava, nu cum a fost până acum, care să aibă o contribuție și la bugetul Consiliului Local, dar, în același timp, să poată și agenții economici să desfășoare o activitate din care să putem crea locuri de muncă, să putem da salarii”, a spus primarul.

El a arătat că are multe proiecte pe linie de turism, inclusiv cu Roata Panoramică.

„O să o punem din nou  (roata panoramică n.r.) în bugetul Consiliului Local pentru anul viitor, dar și toate celelalte cu Aqua-park, cu zona de agrement Tătărași, cu zona de agrement Parc Șipote, cu ștrandul pe care îl vom da în funcțiune în primăvară”, a spus Lungu.

Primarul și-a exprimat speranța că municipiul va avea o activitate eficientă de turism și bine organizată.

„Ca să ai turism trebuie să ai obiective turistice și să creezi evenimente. Eu sper să putem face acest lucru”, a declarat primarul.

Ion Lungu a evitat să spună care va fi suma alocată pentru Roata Panoramică, menționând că va fi făcută publică la fundamentarea bugetului pentru anul 2023.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version