Municipiile Suceava și  Câmpulung Moldovenesc, dar și comunele Ciocănești, Dumbrăveni, Zvoriștea vor cumpăra autobuze și microbuze electrice prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila,  a anunțat că a semnat 62 de noi contracte de finanțare prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, iar contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 60 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare totală de 1.122.717.481,28 lei.

Între localitățile care au încheiat contracte sunt municipiile Suceava și Câmpulung Moldovenesc, precum și comunele Ciocănești, Dumbrăveni și Zvoriștea.

Proiectele vizează atât înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, cât și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.074 contracte de finanțare, în valoare totală de 9.336.053.076,98 de lei, a precizat ministrul.

Astfel, pentru municipiul Suceava contractul semnat este în valoare de 114,4 milioane de lei și vizează achiziția de autobuze electrice pentru transport metropolitan.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a primit finanțare de 14,6 milioane de lei pentru transport public nepoluant.

Comuna Ciocănești va achiziționa un autobuz nepoluant pentru transport public având asigurată suma de 3,5 milioane de lei.

Comunei Dumbrăveni i s-a alocat suma de 3,5 milioane de lei pentru achiziția de microbuze nepoluante pentru transport public în Dumbrăveni și Siminicea, iar comuna Zvoriștea primește tot 3,5 milioane de lei pentru microbuze nepoluante pentru transport public în Zvoriștea și Zamostea.


Intră acum și în grupul de