Familiile evacuate din blocul afectat de explozie vor primi câte 25.000 de lei pentru chirie și utilități pentru un an de zile


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi, că în urma discuțiilor avute cu familiile evacuate din blocul unde s-a produs, luni, o explozie din cauza unei acumulări de gaze, vor primi de la bugetul local, câte 25.000 de lei pentru a avea asigurată plata chiriei și utilităților pentru un an de zile.

Lungu a spus că doar șase dintre familiile evacuate au solicitat locuință de la Primărie și că s-a decis ca toate familiile evacuate să închiereze o locuință de pe piața liberă urmând ca municipalitatea să le dea suma de 25.000 de lei pentru plata chiriei și utilităților pentru un an.

„În urma discuțiilor avute din nou, astăzi, la Primărie cu reprezentanții familiilor din apartamentele avariate ca urmare a exploziei din cartierul Burdujeni, având în vedere că numai șase familii au solicitat locuințe de la primărie, deoarece au dezavantajul că nu sunt mobilate, am convenit să acordăm suma de 25.000 lei la fiecare familie de la primărie, ceea ce înseamnă plata chiriei și utilităților pentru un an de zile”, a spus Lungu.

El a menționat că toți cei prezenți, reprezentanții a 26 de familii din 28 ale căror apartamente sunt avariate, au fost de acord cu această modalitate de  ajutor .

„Salariații de la Direcția Asistență Socială, coordonați de domnul secretar al municipiului Suceava, Ioan Ciutac, vor întocmi dosarele fiecărei familii în parte având la bază procesele verbale întocmite de  ISU și Inspecția de Stat în Construcții. În momentul în care vom avea dosarele complete voi convoca Consiliul Local pentru aprobare”, a spus Lungu.

El a mai declarat că s-a mai stabilit ca municipalitatea să suporte costurile legate de expertizarea tehnică a blocului avariat.


Intră acum și în grupul de