Două sute de copii suceveni cu situații materiale speciale au primit afecțiune și daruri din partea voluntarilor Rotary Club Suceava-Bucovina


Intră acum și în grupul de

Două sute de copii suceveni cu vârste până în 12 ani aflați în situații materiale speciale, din care 125 de copii din zona Dolhasca și 75 de copii asistați social din municipiul Suceava au fost, luni, beneficiarii acțiunii „Dăruiește un zâmbet” organizată pentru al 15-lea an de Rotary Club Suceava-Bucovina.

Astfel, fiecare voluntar al Rotary Club Suceava-Bucovina a devenit Moș Crăciun pentru câte unul dintre cei 200 de copii aflați în situație de risc și le-a oferit acestora afecțiune, dar și diverse cadouri  pe care copiii și le-au ales și care au fost achiziționate din Centrul Comercial Shopping City Suceava – Galeria Carrefour.

Rotary Club Suceava-Bucovina consideră că luna decembrie este cea mai frumoasă lună din an pentru că este luna în care prin puterea voluntariatului și a comunității, membrii clubului aduc bucurie și speranță.

„ Este un alt fel de voluntariat. Conceptul este ca oameni cu suflet să facă donații direct copiilor. Este surprinzător că deși nu am făcut o comunicare publică a evenimentului au venit atât de mulți voluntari. Pur și simplu membrii Clubului Rotary Suceava-Bucovina prin sistemul relațional au sunat și au invitat”, a spus președintele Rotary Club Suceava-Bucovina 2022-2023, Cătălina Bălceanu.

Ea a subliniat că în acest an este cel mai mare număr de copii care beneficiază de acest proiect de voluntariat.

„Toți membrii Clubului Rotary Suceava-Bucovina sunt emoționați. Este o emulație foarte mare și o bucurie să poți să vezi că ai un impact în comunitate și convingi oamenii să vină și să facă fericit un copil. Sunt copii care n-au intrat niciodată într-un supermarket”, a adăugat Cătălina Bălăceanu.

Între voluntari s-a aflat și un cetățean ucrainean care a spus că a primit o invitație de la organizatori și că atât timp cât e în România participă și la acțiuni caritabile cum este „Dăruiește un zâmbet”.

„Dăruiește un zâmbet” este un proiect de voluntariat derulat de ROTARY CLUB SUCEAVA BUCOVINA, acțiune care a ajuns anul acesta la ediția a XV-a.


Intră acum și în grupul de