Blocuri de locuințe eficiente energetic pentru tineri la Câmpulung Moldovenesc, Milișăuți și Todirești vor fi construite prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Ministrul Cseke Attila a semnat 25 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

Contractele, în valoare totală de 167.030.702,21 de lei, au fost încheiate între autoritățile publice locale din 24 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării va construi, prin această componentă din PNRR, 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, care vor fi eficiente din punct de vedere energetic.

Locuințele vor respecta standardul nZEB (near-Zero Energy Building) plus și vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul rețelelor de climă, termoficare și iluminat. În acest fel, cheltuielile acestor locuințe vor fi mici – un aspect important în contextul creșterii prețurilor la energie. În același timp, aceste locuințe vor reduce impactul fenomenului de efect de seră, vor fi sustenabile și prietenoase cu mediul.

În județul Suceava în orașul Milișăuți vor fi construite două blocuri de locuințe nZEB pentru tineri, pentru fiecare bloc în parte valoarea contractelor semnate fiind de 4,167,531.03 lei.

Totodată, la Câmpulung Moldovenesc se va construi prin același progam un bloc de locuințe pentru tineri, valoarea investiției fiind de 4,395,442.89 lei.

La Todirești vor fi construite locuințe pentru tineri cu suma de 1,902,366.28 lei


Intră acum și în grupul de