Autoritățile caută soluții în cazul blocajelor rutiere din zona Suceava-Siret-Rădăuți mai ales că urmează și închiderea podului de la Milișăuți


Intră acum și în grupul de

Reprezentanți ai DRDP Iași împreună cu autorități sucevene au discutat, vineri, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, situația de pe principalele căi rutiere din zona de nord a județului, în contextul valorilor foarte mari de trafic și a blocajelor care se produc urmare a formării coloanei de autovehicule de transport marfă ce staționează pe DN2, așteptând să intre în PTF Siret.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, la ședință au mai participat prefectul Alexandru Moldovan, Mugurel Laicu, directorul general regional la DRDP Iași, Relu Adam, director al Administrației Bazinale de Apă Siret, Vasile Tofan, vicepreședintele CJ Suceava responsabil de gestionarea administrării drumurilor județene, Daniel Drăgoi, director al SGA Suceava, cms. șef Eugen Roman, adjunct al șefului IPJ Suceava, precum și specialiști din cadrul instituțiilor sus menționate și din partea asocierii de firme care derulează contractul de lucrări de reparații ale podului rutier de la Milișăuți, pe DN2H.

Principalul subiect al discuțiilor l-a constituit deblocarea situației existente la șantierul podului de la Milișăuți de pe DN 2 H care, șantier închis în prezent, cu ordin de sistare a lucrărilor emis de beneficiar.

Reprezentantul DRDP Iași și cel al constructorului au arătat că singura soluție viabilă și corectă din punct de vedere tehnic, având în vedere lungimea podului, este realizarea lucrărilor de construire cu închiderea circulației pe pod și devierea acesteia pe un pod provizoriu, adiacent, care va fi utilizat în exclusivitate pentru traficul ușor.

Totodată, a fost identificată și soluția de finanțare a realizării podului provizoriu, DRDP Iași neavând la acest moment asigurate fonduri în acest sens.

În cadrul discuțiilor a fost abordat și subiectul blocajelor care se produc pe traseul Suceava spre Rădăuți și Siret (pe drumurile naționale DN2, DN2H ) cu atât mai mult cu cât, odată cu închiderea circulației pentru autovehiculele grele pe podul de la Milișăuți, trebuie identificate soluții de ocolire.

„Specialiștii din cadrul DRDP Iași, Poliției Rutiere și DJDP Suceava vor reanaliza variantele posibile pentru traficul greu dinspre zona de nord a județului spre restul teritoriului, ținând cont și de restricțiile care sunt în vigoare în unele zone ale drumurilor naționale și județene”, a menționat sursa citată.


Intră acum și în grupul de