Încă un șofer drogat la volan depistat în Rădăuți. Poilția Suceava reamintește că a fost dotată cu mai multe aparate performante pentru testarea consumului de droguri


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, polițiștii acționează zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Doar în primele două săptămâni ale lunii decembrie, polițiștii au identificat prin utilizarea aparatelor Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotare polițiștilor, cinci șoferi care au condus vehicule sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Și în cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, au organizat o nouă acțiune pe linie rutieră, identificând un alt bărbat care se afla la volan sub influența substanțelor interzise. 

Astfel, la orele 16:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Cernăuți din Rădăuți au oprit pentru control, folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism, întrucât acesta nu avea montată în partea din față plăcuța cu numărul de înmatriculare.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 22 ani din comuna Dornești.

Șoferul a fost testat cu aparatul DRUGTEST, marca Drager 5000, rezultatul  indicând o valoare pozitivă pentru substanța „metamfetamină”. 

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.

În acest caz s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Poliția Județeană Suceava reamintește că din 4 noiembrie cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.


Intră acum și în grupul de