VIDEO//Șofer drogat și fără permis, urmărit de polițiștii din Rădăuți. Acesta a lovit două mașini și a fost apoi blocat în trafic, imobilizat și introdus în arest


Intră acum și în grupul de

Polițiștii continuă să acționeze zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Astfel, sâmbătă, într-o singură oră, polițiștii din Rădăuți au identificat doi șoferi care se aflau sub influența substanțelor interzise. Pentru oprirea unuia dintre ei a fost necesară blocarea în trafic și ulterior extragerea din autovehicul, imobilizarea și încătușarea.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar față de un șofer s-a dispus măsura reținerii, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.  

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă,  în jurul orei 14:00, polițiștii echipajului din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu autospeciala din dotare, respectiv deplasându-se pe strada Piața Unirii, au observat un autoturism, care circula pe un segment de drum cu sens unic.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, folosindu-se semnalele luminoase și acustice, moment în care, conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în trombă.

Având în vedere că autoturismul în cauză nu a oprit la semnal, s-a procedat la urmărirea acestuia, iar pe str. Piața Unirii din Rădăuți acesta a intrat în coliziune cu două autoturisme, fiind blocat în partea din spate cu autospeciala de poliție. 

În acel moment autoturismul nu și-a mai putut continua deplasarea, iar polițiștii au efectuat somațiile legale, ulterior șoferul fiind extras din autoturism, imobilizat și încătușat.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 30 ani din comuna Straja, acesta aflându-se singur în autoturism.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la Sediul Poliției Rădăuți, în vederea întocmirii actelor procedurale.

 Ulterior, bărbatul a fost testat cu aparatul DRUGTEST marca Drager, iar rezultatul testului a fost pozitiv privind substanța Metamfetamină.   

De asemenea, cu ocazia conducerii la sediul Poliției municipiului Rădăuți, acesta a fost testat cu aparatul etilometru iar testul a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus și la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice.

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea șoferului pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Tot în cursul zilei sâmbătă, în jurul orelor 14:00, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 2E de pe raza comunei Voitinel, la ieșirea din comună spre Horodnic de Sus au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe direcția Voitinel – Horodnic de Sus, la volanul acestuia fiind identificat un tânăr de 27 ani din Putna.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

               Având în vedere comportamentul agitat al șoferului, acesta a fost testat cu aparatul DragTest Druger, ocazie cu care a ieșit pozitiv pentru BENZODIAZEPINES (BZO), motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice, loc unde, în prezenta cadrelor medicale a refuzat recoltarea de mostre biologice.


Intră acum și în grupul de