Gheorghe Flutur a cerut Guvernului sprijin de urgență municipiului Rădăuți pentru încălzirea locuințelor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a  solicitat Guvernului României printr-o scrisoare acordarea de sprijin de urgență Primăriei Rădăuți pentru încălzirea locuințelor.

„Din câte știu, în ședința de Guvern de astăzi este luat în calcul un sprijin de 5,5 milioane de lei pentru a acoperi restanțele pe care le înregistrează Primăria municipiului Rădăuți, prin Servicii Comunale SA Rădăuți, către furnizorul de gaz metan”, a spus Flutur.

El a reamintit că Primăria Rădăuți a avut o datorie istorică de peste 4 milioane de euro către diverși furnizori.

„Anul trecut, tot la solicitarea noastră, Guvernul a acordat 6 milioane de lei astfel că, odată cu banii care se alocă astăzi, Primăria Rădăuți poate închide toate datoriile istorice. De asemenea, am solicitat primarului de Rădăuți să își întocmească un grafic în ceea ce privește plățile pentru că după alocarea acestor resurse nu mai este nici un motiv de sincopă în ceea ce privește plățile la furnizorul de gaz metan”, a spus președintele Flutur.

El a mai arătat că în același timp, Guvernul va aloca ajutoare de încălzire și primăriei municipiului Suceava și primăriei din Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de