Incendiu la moara de porumb din Stroiesti


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la moara de porumb din Stroieşti. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, luni, la amiază s-a anunţat existenţa unui incendiu izbucnit la o gospodărie, aparţinând Brânduşei B., din comuna Stroieşti, pe DJ 209 D, în interiorul căreia funcţionează şi o moară de porumb.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat 21 de pompieri militari, cu 3 autospeciale cu apa şi spumă de stingere a incendiilor şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul Suceava.

În momentul sosirii pompierilor la locul de intervenţie, ardea şura şi adăpostul de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, cu pericol de extindere la casa de locuit şi la moara de porumb.

Flăcările au ars acoperişul şurii şi al adăpostului de animale, construit din lemn cu învelitoare din şindrilă, pe o suprafaţă de circa 100 mp, aproximativ 10 tone de furaje, 2 tone de lemn de foc şi 3 mc de cherestea. De asemenea, s-au degradat un motor electric şi un aparat de tocat furaje pentru animale.

Incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, generat de un cablu electric deteriorat.
Pompierii suceveni au salvat casa de locuit, moara şi trei animale mari.


Intră acum și în grupul de