Un nou caz de rabie a fost diagnosticat în județul Suceava. Este vorba de o bovină de la o fermă din comuna Zvoriștea


Intră acum și în grupul de

Diectorul executiv adjunct al DSVSA Suceava, dr. Dănuț Corneanu, a anunțat, miercuri, apariția unui nou caz de rabie în județ și a arătat că au fost dispuse măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei la nivelul județului.

Potrivit dr. Corneanu, marți, 20 decembrie 2022, a fost diagnosticat un nou caz de rabie în localitatea Slobozia din comuna Zvoriștea.

El a arătat că animalul pozitiv a fost o bovină ce provine dintr-o exploatație comercială de tip A ce aparține II Secaliuc Dorina Adrian.

În exploatație mai există 35 de bovine, patru câini , patru pisici și patru suine.

Câinii și pisicile au fost  vaccinate în cursul zilei de marți.

Dr. Corneanu a mai spus că marți seara Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat măsurile de prevenire a rabiei urmare a dignosticării  acestui  nou  caz.

Astfel, contacții cu suspiciune de rabie, proprietarii și doi medici veterinari au fost comunicați la D.S.P. în vederea dispunerii mîsurilor ce se impun.

„Toți cetățenii să fie informați și să conștientizeze aspectele  privind  gravitatea bolii precum și obligația de a anunța medicului veterinar din comună orice comportament  anormal al animalelor deținute în gospodărie, în special câini și pisici, precum și orice caz de mortalitate  intervenit la animale. Recomandăm ca, în continuare, personalul care deservește adăposturile de câini fără stăpân, sau cele care în gospodării dețin un număr mai mare de câini sau pisici să solicite, la Direcția de Sănătate Publică, vaccinarea antirabică”, a mai spus dr. Corneanu.


Intră acum și în grupul de