Acasă Actualitate Suceava va beneficia de transport intermodal (VIDEO)

Suceava va beneficia de transport intermodal (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un sistem de transport intermodal, ce va permite transferul mărfurilor de pe TIR-uri pe calea ferată şi cu avionul, urmează să fie implementat în zona municipiului Suceava, a anunţat marţi, şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, CJ Suceava urmează să aprobe, miercuri, alocarea unei sume de bani pentru completarea studiului de fezabilitate de dezvoltare a aeroportului sucevean în vederea realizării sistemului de transport intermodal. El a explicat că în prezent se lucrează la un studiu pentru structura de transport intermodal. Flutur a arătat că acest lanţ logistic integrat va fi realizat în zona municipiului Suceava, urmând să fie făcută o legătură a căii ferate cu aeroportul sucevean.



Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene, Comisia Europeană încurajând echilibrarea modurilor de transport. El a mai spus că autorităţile sucevene au preluat un model de astfel de structură de transport intermodal care urmează să fie adaptat acestei zone. „Vom realiza şi o legătură între aeroport şi magistrala de cale ferată”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version