Activități caritabile de Crăciuni inițiate de elevii Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” din Suceava


Intră acum și în grupul de

          În pragul sfintei sărbători a Crăciunului, gândurile elevilor Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” se îndreaptă către oamenii care se află în dificultate. Așadar, dorința de a împărtăși bucuria acestor zile de sărbătoare și de a răspândi zâmbete a născut ideea acțiunii de voluntariat ”Dăruind, vei dobândi!”, care a mobilizat elevii din întreaga instituție.

          Desfășurat în perioada 19-22 decembrie, evenimentul a integrat o serie de activități caritabile menite să consolideze spiritul solidarității comunitare. Astfel, sala de lectură a bibliotecii liceului, decorată în stil retro, a fost transformată într-un studio foto, în care elevii și-au creat amintiri alături de colegi și profesori. Donațiile strânse în urma acestei activități s-au concretizat într-un ajutor oferit unui cadru didactic aflat într-o situație dificilă cauzată de explozia din cartierul Burdujeni.

          Ziua de 21 decembrie a fost marcată de activitatea intitulată Shoe Box, în cadrul căreia elevi ai colegiului au dat dovadă de generozitate și maximă empatie, dăruind cadouri unor semeni aflați în situații dificile. Miercuri, 22 decembrie, Târgul de Crăciun a reunit eforturile tuturor elevilor colegiului, prilejuind confecționarea și achiziționarea de produse specifice sărbătorii de Crăciun. Activitatea a avut drept scop strângerea de fonduri care vor veni în sprijinul unei persoane cu grave probleme de sănătate și a copiilor cu situații materiale dificile.

          Nu în ultimul rând, talentul, inspirația și creativitatea elevilor au fost valorificate și premiate în cadrul activităților concurs Cea mai frumoasă colindă și Cel mai frumos brad de Crăciun.


Intră acum și în grupul de