Patru din cele șase persoane care au venit în contact cu animalul diagnosticat cu rabie într-o exploatație din comuna Zvoriștea s-au vaccinat la SJU Suceava, a anunțat DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava a efectuat ancheta epidemiologică în cazul focarului de rabie înregistrat în localitatea suceveană Slobozia din comuna Zvoriștea fiind identificate șase persoane care s-au aflat în contact cu bovina diagnosticată cu rabie.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Budeanu, a declarat miercuri că din totalul celor șase persoane venite în contact cu animalul bolnav, două sunt medici veterinari și patru sunt persoane din familie.

Ea a spus că cele 4 persoane din familie s-au vaccinat deja în cursul zilei de marți la Spitalul Județean de Urgență Suceava, urmând să se prezinte la spital și cei doi medici în vederea vaccinării.

„DSP Suceava monitorizează permanent existența vaccinului antirabic in toate unitățile spitalicești din județ”, a subliniat Budeanu.

Reamintim că directorul executiv adjunct al DSVSA Suceava, dr. Dănuț Corneanu, a anunțat, miercuri, apariția unui nou caz de rabie în județ precizând că autoritățile sanitare veterinare sucevene au dispus măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei la nivelul județului.

El a spus că noul caz de rabie a fost înregistrat marți în localitatea Slobozia din comuna Zvoriștea, iar animalul pozitiv a fost o bovină ce provine dintr-o exploatație comercială de tip A.

În exploatație mai există 35 de bovine, patru câini , patru pisici și patru suine.

Câinii și pisicile au fost  vaccinate în cursul zilei de marți.

Dr. Corneanu a mai spus că marți seara Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat măsurile de prevenire a rabiei urmare a diagnosticării  acestui  nou  caz.


Intră acum și în grupul de