Serviciile de radioterapie pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice vor fi putea fi efectuate și în județul Suceava. CAS Suceava a anunțat semnarea contractului cu furnizorul ce va asigura acest tip de servicii


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, economist Larisa Blanari, a anunțat că în cursul zilei de joi s-a finalizat semnarea contractului cu furnizorul de servicii medicale RT Lotus Center SRL, care va asigura serviciile de radioterapie a bolnavilor cu afecțiuni oncologice.

Ea a spus că, începând din data de 22 decembrie 2022, furnizorul de servicii medicale RT Lotus Center SRL asigură servicii de radioterapie a bolnavilor cu afecțiuni oncologice, servicii realizate în regim de spitalizare de zi, în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, în cadrul Subprogramului de radioterapie a bolnavilor cu afecțiuni oncologice.

         Blanari a mai spus că instituția suceveană a transmis Casei Naționale de Asigurări de Sănătate o solicitare fundamentată pentru alocarea bugetului necesar acordării acestor servicii, având în vedere că furnizorul amintit este singurul care oferă acest tip de servicii la nivelul întregului județ.

         „Bugetul alocat  până la finele anului este în valoare de 49.920 lei, din care se vor deconta un număr de 78 servicii de radioterapie.

Pentru anul 2023 bugetul va fi alocat de CNAS concomitent cu cel necesar tuturor tipurilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale”, a menționat Blanari.

Totodată, directorul general al CAS Suceava a mai anunțat  că toate cele 1.021 contracte încheiate cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, pe care instituția le are în derulare, vor fi prelungite, prin acte adiționale, cu valabilitate până la 31 martie 2023.

(LB)


Intră acum și în grupul de