Câinele polițist Coh l-a găsit și salvat pe tânărul din Dolhasca ce a plecat de acasă cu intenția de a se sinucide. Tânărul a fost găsit în stare critică, dar a fost transportat în timp util la spital


Intră acum și în grupul de

Câinele de urmă Coh și polițistul care îl coordonează au reușit în a doua zi de Crăciun să salveze un tânăr de 20 de ani care plecase de acasă cu intenția de a se sinucide.

Polițiștii au fost sesizați în 26 decembrie cu privire la faptul că un tânăr de 20 de ani, cu domiciliul în orașul Dolhasca, sat Siliștea Nouă, a plecat de acasă cu o zi în urmă și nu a mai revenit.

Din primele verificări a rezultat faptul că tânărul a avut o serie de nînțelegeri cu iubita sa, iar pe fondul stării emoționale a lăsat și un bilet familiei în care își manifesta intențiile suicidale.

În acest context, având în vedere împrejurările îngrijorătoare, polițiștii au organizat ample acțiuni de căutare, contra cronometru, fiecare minut fiind vital pentru prevenirea unei potențiale tragedii.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost constituite echipe de căutare, formate din peste 50 de polițiști, jandarmi din cadrul IJJ Suceava, lucrători silvici și voluntari de pe raza satului Siliștea Nouă în vederea căutării tânărului, inclusiv în fondul forestier de pe raza satului Siliștea Nouă.

Totodată, a fost solicitat și sprijinul câinelui de urmă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Criminalistic.

COH – câinele polițist de urmă este un exemplar de ciobănesc german de 3 ani, iar în luna noiembrie 2022 a finalizat activitatea de pregătire și specializare a Centrul Chinologic Sibiu și este coordonat de către un polițist profesionist și devotat din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Criminalistic.

Până la sosirea câinelui de urmă echipele constituite au efectuat activități de căutare în fondul forestier, însă fără rezultat.

Ulterior, în jurul orei 16:15, după sosirea câinelui de urmă, Coh i-a condus pe polițiști aproximativ 5 kilometri în fondul forestier, luând urma persoanei dispărute, iar la un moment dat acesta i-a condus la un grajd care era folosit pentru ținerea animalelor pe timp de vară, unde în incinta acestuia a fost identificat tânărul de 20 de ani, în stare critică.

Tânărul a fost găsit în stare de inconstiență, cu urme de degerături la brațe și picioare, dar cu semne vitale fără a prezenta urme vizibile de violență.

 A fost solicitată intervenția unui echipaj medical, care a ajuns la fața locului și l-a transportat pe tânărul de 20 ani la Spitalul Județean Suceava, acesta fiind stabilizat.

 Ulterior starea de sănătate a acestuia s-a ameliorat, prognosticul de recuperare fiind pozitiv.


Intră acum și în grupul de