O pacientă trimisă de la Spitalul Județean Bacău, salvată de medicii radiologi intervenționiști ai Spitalului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

O pacientă de 49 de ani din județul Bacău care a fost transferată, marți, de la Spitalul Județean Bacău la Spitalul Județean de Urgență Suceava a fost tratată cu succes prin embolizare, a anunțat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovoci.

El a spus că pacienta de 49 de ani avea o hemoragie uterină masivă pe fondul unui cancer de col uterin.

„Abordul vascular a fost la nivelul brațului și intervenția a durat 30 de minute. Va fi externată zilele următoare și va putea începe tratamentul bolii de bază, a declarat dr. Cătălin Lulciuc  medic radiolog intervenționist

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a precizat că în ultima perioadă a crescut numărul pacientelor la care fibroamele uterine au fost tratate prin embolizare, evitându-se astfel intervențiile chirurgicale clasice mai complicate care presupun și riscuri mai mari.

Dr. Teodorovici a menționat că procedura presupune închiderea ramurilor mici arteriale din interiorul fibroamelor prin injectarea de microparticule biocompatibile astlfel că fibroamele nu mai sunt vascularizate și întră intr-un proces de involuție și resorbție.

„Există o adresabilitate tot mai mare atât din partea pacienților cât și din partea spitalelor din județele învecinate pentru procedurile minim invazive efectuate de medicii radiologi intervenționiști din Spitalul Județean Suceava. Ne așteptăm ca, odată ce heliportul va fi funcțional, să crească numărul cazurilor trimise din județe mai îndepărtate ce vor avea nevoie de proceduri realizate de medicii radiologi intervenționiști, în special în cazul accidentelor vasculare cerebrale”, a mai spus dr. Dan Teodorovici.


Intră acum și în grupul de