Peste 2000 de autocamioane au fost procesate în PTF Siret și 280 în PTF Vicovu de Sus în zilele de Crăciun. Arterele de control au fost suplimentate până la capacitatea maximă permisă


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petraru, a declarat, joi, că în perioada 24 – 26 decembrie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au tranzitat peste16.000 de persoane cu aproximativ 5.500 de mijloace de transport din care 13.000 au fost cetățeni ucraineni.

În aceeași perioadă de referință, aproximativ 3.000 de persoane cu peste 900 mijloace de transport, au efectuat formalitățile de control prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus. Din cele aproximativ 3.000 de persoane, peste 2.000 au fost cetățeni ucraineni.

În ceea ce privește mijloacele de transport marfă, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost procesate peste 2000 de automarfare, respectiv 280, prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus. 

„În continuare, polițiștii de frontieră acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă. Reamintim că, în această perioadă au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura Punctului de Trecere a Frontierei Siret, respectiv suplimentarea personalului”, a spus Petraru.

Ea a recomandat tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internațional la granița cu Ucraina și totodată consultarea aplicaţiei Trafic Online, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, care prezintă o medie a timpilor de asteptare în punctele de trecere, actualizați în timp real.


Intră acum și în grupul de