Aproape 800.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava în 2022. Gheorghe Flutur:  Vom continua investițiile în dezvoltare și să creștem numărul de noi rute


Intră acum și în grupul de

În anul 2022 pe Aeroportul Suceava au fost procesați un total de 764.067 de pasageri, a anunțat, marți, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a declarat că este un record pentru aeroportul sucevean ceea ce presupune ca dezvoltarea aeroportuară să se realizeze în ritm susținut pentru creșterea gradului de satisfacție al pasagerilor și pentru deschiderea de noi rute de zbor.

Președintele Flutur a spus că în ceea ce privește noile rute, a solicitat deschiderea unei destinații în Spania și că această solicitare este analizată de una dintre companiile aeriene care operează pe Suceava.

El a menționat că dezvoltarea Aeroportului Suceava este confirmată și de faptul că Wizz Air a deschis din luna decembrie bază pe aeroportul sucevean și că a inaugurat noi rute, dar a crescut și frecvența zborurilor pentru rutele existente.

Gheorghe Flutur a mai declarat că în primăvară va fi pus în funcțiune Terminalul 2 și că va începe proiectarea Terminalului 3 și a terminalului cargo.

Mai mult, în zona aeroportului urmează să fie amenajate încă 200 de locuri de parcare și se începe și construcția unui nou drum care să facă legătura între cartierul Burdujeni și Aeroport, iar Autostrada A7 va avea bretea de legătură cu Aeroportul Suceava.


Intră acum și în grupul de