Pentru a limita coada la McDrive, restaurantul McDonald’s din centrul Sucevei își propune să reducă timpii de așteptare prin creșterea capacității de preparare a produselor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Teodora Munteanu a anunțat, în urma unei întâlniri cu reprezentanții restaurantului McDonald’s din zona centrală a Sucevei că una din măsurile pentru reducerea cozii de autoturisme care așteaptă la drive-thru este modernizarea bucătăriei pentru creșterea capacității de preparare a produselor, cu efect în reducerea timpilor de livrare

Viceprimarul a explicat că a solicitat această întâlnire din cauza ambuteiajelor create pe strada Ana Ipătescu, fiind zile când rândul de mașini ajunge până aproape de intersecția cu strada Mitropoliei, iar prima bandă a străzii este blocată într-o zonă foarte aglomerată din centrul orașului, în apropierea celui mai tranzitat sens giratoriu.

Ea a menționat că în cadrul întâlnirii a aflat că foarte mulți clienți sunt din județele vecine, mai ales din Botoșani.

„Chiar și zilele de Crăciun au fost foarte aglomerate. Având în vedere proximitatea cu sensul giratoriu și limitările de spațiu, posibilitatea de acomodare a unei coloane de mașini către ghișeul McDrive este foarte redusă. Mai trebuie adăugat faptul că fluxul de preparare a hranei din interior este legat strâns de indicatorii timp/calitate, reprezentanții McDonalds insistând să spună că vor fi respectați cu strictețe. Cu alte cuvinte, nu există posibilitatea de a prepara alimentele într-un timp mai scurt, pentru a deservi un număr mai mare de clienți. Standardele de calitate și procedurile trebuie respectate”, a precizat Teodora Munteanu.

Pentru soluționarea acestei probleme, reprezentanții restaurantului au arătat că vor propune un proces de modernizare, pentru creșterea capacității de preparare a produselor, cu efect în reducerea timpilor de livrare și, implicit, reducerea timpilor de așteptare pentru clienții drive-thru, dar că și în aceste condiții riscul aglomerării străzii Ana Ipătescu va exista în continuare.

Ea a mai spus că a sugerat oportunitatea deschiderii unui restaurant în județul Botoșani sau în alte orașe din județul Suceava și că a aflat că există aceste discuții, iar decizia deschiderii unor noi locații va fi analizată în cadrul echipei manageriale a companiei.

Viceprimarul a concluzionat că atât timp cât cererea este mai mare decât oferta, riscul ambuteiajelor rămâne ridicat și chiar, cu parcarea subterană din apropiere, clienții preferă să comande meniurile McDrive în confortul propriei mașini.

„Este o cultură a zilelor noastre, este societatea în care trăim. Aceste lucruri nu pot fi schimbate cu o baghetă magică. Nimeni nu poate fi împiedicat să aștepte, oricât își poate permite, într-o coloană de mașini pentru a-și obține cafeaua sau mâncarea preferată. Este o opțiune personală, care nu poate și nici nu trebuie îngrădită. Timpul are valori diferite pentru fiecare, pentru că toți suntem diferiți. Să sperăm într-o îmbunătățire a serviciilor de tip 24/7, care să preia cererea tot mai ridicată a unui segment al populației în continuă mișcare”, a mai arătat Teodora Munteanu.


Intră acum și în grupul de