Un sucevean care a plătit impozitul pentru mașină cu 25 la sută mai mult sesizează Primăria că datele furnizate de calculatorul de taxe actualizat nu concordă cu realitatea


Intră acum și în grupul de

Un contribuabil sucevean care și-a achitat impozitul pentru mașină, luni, în prima zi în care s-au putut achita taxele și impozitele locale și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa de transparență a administrației locale și a transmis că nu va mai plăti în avans, iar în 2024 va achita taxele locale după data de 20 decembrie.

Contribuabilul a scris pe pagina de socializare a Primăriei Suceava că a plătit în acest an impozitul pentru mașina sa cu 25 la sută mai mult față de anul 2022.

El a arătat că în luna ianuarie 2022 a plătit pentru autoturismul său VW Passat de capacitate cilindrică 1968 cc suma de 180 de lei, iar luni, 9 ianuarie a plătit 225 de lei.

„Nu am văzut nici un fel de reducere după calculatorul actualizat de impozite auto pentru Suceava”, a spus contribuabilul.

Reprezentanții Primăriei Suceava i-au răspuns că pentru anul 2023 taxele și impozitele au fost majorate, iar toate informațiile legate de situația fiscală pot fi obținute la nr. de tel 0230212696-int. Taxe si impozite sau pe adresa de e-mail: [email protected].

„Mă deranjează fapul că există o lipsă de transparență între instituție și contribuabilul care încearcă să-și plătească chiar din primele zile ale noului an impozitele . În rest vă doresc multă sănătate , iar la anul, în 2024, ne vedem, dacă vom, trăi în luna Decembrie după 20 la plată!”, a mai scris contribuabilul.

El a mai cerut să se precizeze cu ce procent a fost majorat impozitul pentru un autovehicul cu capcitatea cilindrică de 1968 cc.

„Am vizualizat calculatorul dvs de taxe actualizat 2023 pentru auto și nu este așa . Vă mulțumesc”, a mai scris contribuabilul, dar nu i s-a oferit un răspuns concret, ci a fost rugat să ia legătura cu angajații de la Taxe și Impozite.


Intră acum și în grupul de