Gheorghe Flutur a răbufnit în plenul CJ Suceava: Domnule Minister, ridică-mi restricțiile de tonaj de pe drumurile naționale din județ că nu au pe unde circula TIR-urile!


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Județean că a constatat că trei trasee de drumuri naționale din județ pe care ar fi trebuit să fie fluidizat traficul în condițiile în care DN 2 era blocat cu TIR-uri au toate restricții de tonaj.

Flutur a spus că a fost blocaj spre Vama Siret și de 30 de kilometri și că a fost deschis și PTF Vicovu de Sus și că se mai deschid și alte puncte de trecere a frontierei, dar că nu se rezolvă problema locuitorilor județului, respectiv eliminarea restricțiilor de pe unele trasee de drumuri naționale.

„Am mai deschis un punct de trecere a frontierei, mai deschidem, dar noi nu rezolvăm problema locuitorilor județului Suceava și am încercat să vedem cum o rezolvăm. Cu cât erau mai harnici vameșii cu atât veneau mai multe TIR-uri prin Siret ca dincolo să stea mai mult la coadă. Ce facem? Când am încercat variante de traseu prin județ ca să mai fluidizăm, m-am trezit cu trei trasee cu restricții, toate drumuri naționale. Când vii de la Vicov bagă-i spre Cacica. Nu, că-s restricții de tonaj. Bagă-i spre Palma. Nu, că-s restricții. Bagă-i pe podul de la Mihăileni spre Vârfu Câmpului. Nu, că-s restricții la podul peste râul Siret. Domnule Minister ridică-mi restricțiile din județul Suceava! Eu unde circul cu TIR-ul prin județ că peste tot sunt restricții?”, a spus Gheorghe Flutur.

Mai mult, el a spus că și la Milișăuți e totul blocat din cauză că o lungesc cu podul.

„Am cerut să se rezolve problema. E o problemă în județul Suceava chiar dacă nu e în grădina mea direct și deranjează. Ieri am avut discuții foarte apăsate cu CNAIR pe tema asta”, a mai declarat Flutur.

El a întrebat dacă CNAIR are vreo soluție pentru reabilitarea zonelor unde sunt restricții mai ales că acestea sunt impuse de peste șapte ani.


Intră acum și în grupul de