Ion Lungu, după ce călătorii s-au arătat nemulțumiți că trebuie să schimbe autobuzele: Este o problemă de comoditate până la urmă să schimbe autobuzul, să schimbe două trasee


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipalitatea este într-o fază de început a reformei în domeniul transportului public.

„Am încredere în conducerea societății. Sunt băieți tineri pe care îi apreciez și îi respect. Au schimbat strategia privind anumite trasee. Ei spun că e vorba de optimizare”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că oamenii sunt cel mai nemulțumiți de faptul că trebuie să schimbe autobuzele.

„Bine, cu un bilet se poate circula cu două autobuze. Gen, trebuie să vină până la Orizont, iar de la Orizont trebuie să ia alt autobuz. Am avut și ieri o discuție cu domnul Petruc. La fiecare speță el vine cu argumentație logică. Economic ne arată că numărul de călători a crescut, că au crescut și încasările la TPL”, a spus Lungu.

El a mai arătat că două o lună-două de la implementarea noilor trasee se vor trage concluzii.

„Întotdeauna am fost pe principiul că atunci când facem o îmbunătățire, o modernizare o facem să le fie mai bine oamenilor. Aici este această problemă, de comoditate până la urmă, să schimbe autobuzul, să schimbe două trasee”, a spus Lungu.

El a arătat însă că se vor analiza nemulțumirile , dar spune că trebuie văzută și partea plină a paharului. „Încercăm să facem această reformă în domeniul transportului, dar în primul rând trebuie să o facem în beneficiul cetățenilor. Discut cu cetățenii, dar nu vreau să tragem, deocamdată, o concluzie. Ceea ce spun ei (conducerea TPL, n.r.) duce la o utilizare a traseelor pe de o parte și la creșterea numărului de călători și a încasărilor”, a spus primarul.

Ion Lungu a mai declarat că cetățenii trebuie să mai meargă și pe jos pentru că nu se poate merge cu autobuzul la fiecare om la poartă să-l ia de acasă.

„Mai trebuie să mergi și pe jos, 50-100 de metri. Asta este realitatea, mai ales în cartierele în care nu am avut transport public și am intrat acum nu prea sunt mulți călători. Sunt doi-trei călători. De aceea nu putem sta la fiecare la poartă să culegem copilul sau pe cel care merge la serviciu”, a spus primarul.

El a mai arătat că face tot ceea ce poate și că va păstra calea dialogului ca să se găsească relația optimă atât în ceea ce privește cetățenii cât și transportul public.

Potrivit lui Lungu lucrurile vor trebui să fie în ordine din punct de vedere al gradului de satisfacție al cetățenilor, iar dacă se impune se vor mai modifica trasee, sau se vor mai completa.

„Deocamdată dau crezare acelei echipe tinere de acolo. Cel mai mult deranjează că trebuie să schimbe două mijloace de transport pentru a ajunge până în centru”, a mai spus primarul.


Intră acum și în grupul de