Un bărbat a murit în incendiul care i-a afectat apartamentul dintr-un bloc din cartierul Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 59 de ani a murit, duminică dimineața, într-un incendiu care i-a afectat apartamentul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat că pompierii militari ai Detașamentului Suceava au intervenit, duminică dimineață, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament, într-un bloc de locuințe din cartierul Burdujeni din municipiul Suceava.

În sprijinul pompierilor paramedici a fost solicitat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), cu medic.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul locuinței, situată la etajul II, existând pericolul de propagare la apartamentele învecinate.

Pompierii au pătruns în apartamentul inundat cu fum, lucrând pentru localizarea și lichidarea incendiului, concomitent cu misiunea de căutare a eventualelor victime. De asemenea, s-au luat măsuri de ventilare a locuinței și a casei scării blocului. Fumul nu a intrat în alte apartamente și nici nu s-a impus evacuarea persoanelor din bloc.

Alin Găleată a adăugat că, ulterior, în camera din care a izbucnit incendiul, a fost identificat proprietarul, un bărbat în vârstă de 59 de ani, care era în stare de inconștiență.

Acesta a fost evacuat și preluat de către paramedicii SMURD și echipajul SAJ, însă prezenta arsuri foarte grave, iar medicul aflat la fața locului a declarat decesul.

În incendiu au ars elemente de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și altele din interiorul camerei, iar restul apartamentului a fost degradat de fum și de temperaturile foarte ridicate, dezvoltate de incendiu.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect.

Misiunea echipajelor s-a finalizat în jurul orei 3:00, după o intervenție de o oră și jumătate, fiind salvate restul apartamentului și locuințele învecinate.


Intră acum și în grupul de