Două aeronave au reușit să decoleze duminică dimineața de pe Aeroportul Suceava înainte ca ceața să determine din nou suspendarea operațiunilor


Intră acum și în grupul de

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că operațiunile pe aeroport au fost din nou suspendate, duminică dimineața, din cauza condițiilor meteo.

El a spus că urmare a unei uşoare îmbunatăţiri a condiţiilor meteorologice, respectiv o creştere a vizibilităţii, traficul aerian a fost parţial reluat în a doua parte a zilei de sâmbătă pe Aeroportul Suceava.

Totodată, pe parcursul nopţii, au aterizat două zboruri pe Aeroportul Suceava, respectiv zborul companiei Tarom de la Bucureşti (Otopeni) şi zborul companiei Wizz Air de la Londra (Luton).

Zborul companiei Wizz Air de la Milano (Bergamo) a fost deviat pe Aeroportul Bacău din cauza scăderii din nou a vizibilităţii pe Aeroportul Suceava, iar pasagerii de la Bacău au fost preluaţi cu autocarele şi transportaţi la Suceava.

Duminică dimineaţa au decolat două zboruri de pe Aeroportul Suceava: zborul companiei Tarom către Bucureşti (Otopeni) şi zborul companiei Wizz Air către Memmingen (Munchen Vest).

„Din păcate operaţiunile au fost suspendate din nou datorită vizibilităţii scăzute”, a spus Măriuța care a menționat că va informa, prin noi actualizări privind evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

ANM a emis cod galben de ceață în zona joasă a județului Suceava valabil duminică până la ora 13:00.


Intră acum și în grupul de