Ministrul pentru afaceri europene al Finlandei a vizitat centrul logistic de la Suceava, PTF Siret și tabăra de refugiați din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

O vizită de lucru a delegației finlandeze condusă de ministrul pentru afaceri europene și priorității de stat,  Tytti Tuppuraine s-a desfășurat, marți, în județul Suceava.

Din delegație au făcut parte ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Finlanda în România,  Marjut Akola, partea română fiind reprezentată de secretarul de stat pentru afaceri europene al Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Gîtman, șeful DSU, dr. Raed Arafat și alți reprezentanți ai MAE.

Întâlnirea a urmărit de o manieră prioritară conclucrarea și acordarea de sprijin reciproc în vederea oferirii întregului suport cetățenilor ucraineni, se arată într-un comunicat de presă.

Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte, prezentarea situației actuale regăsită la granițele țării, acțiunile întreprinse de instituțiile statului cu rol în gestionarea situației generate de afluxul de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina, dar și misiunile specifice de oferire de sprijin, acțiuni umanitare,  derulate prin prisma colaborării strânse între  instituțiile guvernamentale și societatea civilă.

În Suceava , delegația finlandeză a putut vizita Centrul logistic de stocare și distribuție a asistenței umanitare,  HUB care funcționează în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE, Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dar și tabăra pentru refugiați din Rădăuți.

Astfel, delegația finlandeză a putut observa îndeaproape organizarea și activitățile derulate de statul român ( acțiuni concrete de răspuns realizate printr-o bună relaționare și coordonare  între guvern, instituții guvernamentale, autorități publice locale și societatea civilă) în contextul situației generate de conflictul militar rus din Ucraina.


Intră acum și în grupul de