Reforma transportului local a durat o săptămână. Ion Lungu cere acum TPL să revină asupra modificărilor ce au fracționat transportul public în zona Orizont


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a cerut conducerii TPL ca până la 1 februarie să vină cu o nouă strategie în tansportul public local astfel încât să nu mai fie fracționate cursele care vin dinspre Burdujeni-Sat și Ițcani în zona Orizont.

În urmă cu o săptămână, primarul spunea că este o fază de început a reformei în domeniul transportului public și că nemulțumirea călătorilor este că trebuie să schimbe autobuzele, dar că se poate circula cu un singur bilet. El spunea săptămâna trecută că este o problemă „de comoditate”  că oamenii trebuie să schimbe autobuzul.

Acum, primarul a spus că a vorbit cu cetățenii care sunt nemulțumiți de fracționarea transportului public în zona Orizon, mai ales cei ce vin din Burdujeni-Sat sau Ițcani.

„Am avut o discuție cu directorul TPL pe care l-am rugat ca până la data de 1 februarie să vină cu o nouă strategie, o nouă organizare încât să nu mai fie această fracționare a transportului”,a spus Lungu care a arătat că oamenii s-au plâns că dacă până acum făceau 10-15 minute din Burdujeni-Sat, acum fac o jumătate de oră până în oraș.

„Acești băieți tineri de la TPL au pus optimizarea, eficiența economică, în primul rând. E bună și asta. În toată lumea transportul public este ineficient. Tocmai de aceea dăm trei milioane de euro subvenție. În primul rând trebuie să vorbim de gradul de satisfacție al cetățenilor”, a spus primarul.

El a arătat că parcul auto al TPL va fi suplimentat cu încă trei autobuze electrice de la firma Solaris și că mai sunt zece microbuze bune, funcționale, luate în anul 2016 care nu sunt electrice, iar dacă e nevoie se va apela și la ele.

„Trebuie să găsim soluții astfel încât să nu mai fracționăm transportul la Orizont. Se face aglomerație și noi tot am făcut acest apel la cetățeni să lase mașinile acasă și să funcționeze cu transportul public. Nimeni nu va mai fi atât de încântat să vină din Burdujeni. Noțiunea cea mai importantă este timpul pentru că în loc să facă 10-15 minute face jumătate de oră până în oraș. Ca atare, în jurul datei de 1 februarie vom avea o discuție cu Consiliul de Administrație și cu directorul de la TPL să vină cu o nouă variantă în care să nu mai fracționăm transportul la Orizont în mod special pentru cei care vin din Burdujeni-Sat și din Ițcani”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de