Amenzi de 205.000 de lei aplicate pentru depozitări de deșeuri, de la pomi de Crăciun la animale moarte, pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți.


Intră acum și în grupul de

Operatorul Servicii Comunale Rădăuți a fost amendat cu 205.000 de lei pentru depozitări pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți.

Garda de Mediu Suceava a anunțat, miercuri, că în urma unei petiții transmite Gărzii de Mediu și Sistemului de Gospodăririi a Apelor Suceava referitoare la depozitări/eliminări de deșeuri menajere și reciclabile, respectiv fracția umedă și fracția uscată pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți, s-a format de urgență o echipă operativă.

La verificările în teren s-a constatat că operatorul SERVICII COMUNALE S.A. din municipiul Rădăuți a depozitat în vederea eliminării deșeuri de orice fel (pomi de Crăciun, canapele, anvelope uzate, deșeuri textile, deșeuri menajere, deșeuri din hârtie/carton, deșeuri din folie/PET, deșeuri din plastic, deșeuri din construcții, cadavre de animale, etc.).

Drept urmare, societății i s-au impus măsuri ferme de remediere a deficiențelor constatate și s-au aplicat sancțiuni contravenționale.

Astfel, Garda de Mediu Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 70.000 lei conform prevederilor legale privind regimul deșeurilor și o sancțiune în cuantum de 100.000 lei conform prevederilor legislației privind protecția mediului.

Totodată, S.G.A. Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 35.000 lei conform prevederilor Legii apelor.


Intră acum și în grupul de