Acasă Actualitate Amenzi de 205.000 de lei aplicate pentru depozitări de deșeuri, de la...

Amenzi de 205.000 de lei aplicate pentru depozitări de deșeuri, de la pomi de Crăciun la animale moarte, pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți.


Intră acum și în grupul de

Operatorul Servicii Comunale Rădăuți a fost amendat cu 205.000 de lei pentru depozitări pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți.

Garda de Mediu Suceava a anunțat, miercuri, că în urma unei petiții transmite Gărzii de Mediu și Sistemului de Gospodăririi a Apelor Suceava referitoare la depozitări/eliminări de deșeuri menajere și reciclabile, respectiv fracția umedă și fracția uscată pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți, s-a format de urgență o echipă operativă.



La verificările în teren s-a constatat că operatorul SERVICII COMUNALE S.A. din municipiul Rădăuți a depozitat în vederea eliminării deșeuri de orice fel (pomi de Crăciun, canapele, anvelope uzate, deșeuri textile, deșeuri menajere, deșeuri din hârtie/carton, deșeuri din folie/PET, deșeuri din plastic, deșeuri din construcții, cadavre de animale, etc.).

Drept urmare, societății i s-au impus măsuri ferme de remediere a deficiențelor constatate și s-au aplicat sancțiuni contravenționale.

Astfel, Garda de Mediu Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 70.000 lei conform prevederilor legale privind regimul deșeurilor și o sancțiune în cuantum de 100.000 lei conform prevederilor legislației privind protecția mediului.

Totodată, S.G.A. Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 35.000 lei conform prevederilor Legii apelor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version