Cod galben de precipitații importante și vânt puternic până sâmbătă în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod galben de cantități importante de precipitații și intensificări ale vântului valabil de joi, 19 ianuarie, ora 14 până sâmbătă 21 ianuarie, ora 02

În județul Suceava avertizarea este valabilă pentru jumătatea vestică a județului.

Astfel, potrivit ANM, în ntervalul menționat în zona montană și local în nordul Olteniei se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp.

Pe parcursul zilei de joi (19 ianuarie) va ploua și doar la altitudini de peste 1700 m se vor semnala precipitații mixte, iar începând de vineri dimineață (20 ianuarie), treptat vor predomina ninsorile în cea mai mare parte a zonei montane și se va depune strat de zăpadă.

Local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări în Dobrogea, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h viscolind și spulberând zăpadă.

Precipitații mixte (ploaie, lapoviță, iar pe arii mai restrânse și ninsoare) se vor semnala pe parcursul zilei de vineri (20 ianuarie) și în zonele joase de relief din vest, nord-vest și centru, iar intensificări ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp și în restul țării.


Intră acum și în grupul de