CJ Suceava vrea să aducă mai mulți turiști din Italia, Israel, Franța sau Republica Moldova și participă la târguri de turism organizate în Milano, Tel Aviv, Paris și Chișinău


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava își propune să atragă mai mulți turiști în județ motiv pentru care vrea să participe la mai multe târguri de turism în următoarele trei luni.

„Promovarea potențialului turistic al județului la evenimentele de profil, desfășurate în țară și în străinătate, și organizarea diverselor evenimente cu caracter turistic pe plan local, regional și național au contribuit în mare măsură la creșterea numărului de turiști români și străini în zonă”, arată președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre prin care propune participarea județului la târguri de turism la Milano, Tel Aviv, Paris și Chișinău.

El subliniază că târgurile de turism sunt ocazii de evidențiere și de promovare a potențialului turistic natural și antropic al județului, a tradițiilor, obiceiurilor, valorilor culturale și obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbunătățirea imaginii județului pe piața internă și internațională.

În acest context, Flutur spune că el consideră oportună participarea la Târgul Internațional de Turism BIT, ce va avea loc în perioada 12-14 februarie 2023 la Milano, Italia, la  Târgul Internațional de Turism IMTM, ce va avea loc în perioada 14-15 februarie 2023 la Tel Aviv, Israel, la Târgul Internațional de Turism MAP –„Le Monde a Paris”, ce va avea loc în perioada 16-19 martie 2023 la Paris, Franța sau la  Târgul Internațional de Turism „Tourism.Leisure.Hotels”, ce va avea loc în perioada 6-9 aprilie 2023 la Chișinău, Republica Moldova.

El spune că prin participarea la aceste târguri internaționale se are în vedere atragerea unui număr mai mare de turiști din Italia, Israel, Franța și Republica  Moldova, precizând că în ultimii 3 ani dinaintea pandemiei COVID 19 (2017-2019), Italia s-a situat pe locul 3 ca număr de turiști străini cazați în județul Suceava, Franța pe locul 4, iar Republica Moldova pe locul 5.

„Subliniem faptul că un atu în atragerea unui număr mai mare de turiști din Italia îl constituie numeroasele zboruri directe operate de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare Suceava”, către Italia (Milano, Roma, Bologna și Veneția)”, arată Gheorghe Flutur.

Flutur spune că și Franța este o țintă pentru atragerea de turiști mai ales că din luna ianuarie 2023 a fost introdusă cursa aeriană directă Suceava-Paris.

Mai mult, el consideră că Israelul prezintă o piață turistică cu potențial pentru județul Suceava deoarece din ce în ce mai mulți cetățeni israelieni își manifestă interesul pentru cunoașterea rădăcinilor, iar Bucovina este locul în care comunitatea evreiască a fost deosebit de puternica până în perioada celui de-al doilea Război Mondial, iar introducerea cursei aeriene directe Suceava – Tel Aviv, est un atu în atragerea unui număr mai mare de turiti din Israel.

În ceea ce privește Republica Moldova interesul pentru oferta turistică a Bucovinei poate crește în rândul mai multor categorii de turiști.

Promovarea județului Suceava în cadrul acestor evenimente se va face prin intermediul materialelor de informare și promovare turistică realizate de Consiliul Județean Suceava, a ofertelor turistice propuse de operatorii economici și de asociațiile profesionale de turism din județ, precum și prin intermediul demonstrațiilor de meșteșuguri tradiționale oferite de meșterii populari și a produselor gastronomice tradiționale, a precizat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de