Centrul de Testare ECDL de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți s-a clasat pe al treilea loc în zona Moldovei în urma evaluării naționale din 2022


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, acreditat din februarie 2005 ca Centru de Testare ECDL(European Computer Drive Licence), a ocupat locul 3 pentru cea mai bună activitate în regiunea Moldova în urma evaluării pentru anul 2022.

Permisul European de Conducere al Calculatorului este un „paşaport” necesar, dar şi recunoscut în 100 de ţări și numără până în prezent 15 milioane de persoane înregistrate în program.

Permisul ECDL oferă deţinătorului său o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare.

 Programa pentru obținerea permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregătească în cadrul orelor de curs pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat.

Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

În colegiul rădăuțean, activitatea se desfășoară în cadrul proiectului ”Un viitor mai bun cu ECDL”, proiect coordonat de profesoarele Gabriela Coajă și Antonete Lăzărescu.

În urma evaluării activității desfășurate în anul 2022 de Centrele de Testare ECDL din România, C.N.”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a ocupat locul 3 pentru cea mai bună activitate în regiunea Moldova.

În anul 2021, colegiul rădăuțean s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul pentru zona Moldovei.


Intră acum și în grupul de